Aanraken, aangeraakt en geraakt worden

Aangeraakt worden is een basisbehoefte van de mens. Het is in onze cultuur echter niet de gewoonste zaak van de wereld en wordt in werk en zorgsituaties zelfs vaak als ongewenst gezien. In onze gestresseerde en afstandelijke wereld komt er steeds meer behoefte aan “gediplomeerde aanrakers” die zorgvuldig, integer, vol mededogen vanuit een open hart en een diepe bezieling masseren. Dit is dan ook een belangrijke kwaliteit van Integratieve massage.

INTEGRATIEVE MASSAGE streeft, in een reeks massages, naar een zo optimaal mogelijke combinatie van de drie gebruikte massagevormen zodat er een volledig "op je lijf geschreven" massage ontstaat. Belangrijk is een holistische benadering, een integratie van lichaam, geest en ziel. Naast de heilzame, ontspannende werking op het lichaam is er een even grote aandacht voor het gevoel, de emotionele beleving en word je meegenomen naar een gebied van innerlijke stilte waar de diepste kern van je wezen ervaren wordt.

Inhoud van de opleiding:

  • Aanleren van de intuïtieve en de dynamische massagetechnieken.
  • Kennis maken en werken met de fijnstoffelijke energie in en om ons lichaam. We leren je de basistechnieken van de polariteismassage aan en openen je lichaam voor een betere energiedoorstroming.
  • Leren kijken naar wat je lichaam je te vertellen heeft (bodyreading). Hoe zit dat met spierspanning, je houding, je energieverdeling? Hoe sta je letterlijk en figuurlijk in het leven? (karakterstructuren )
  • Je leert een massage op maat te maken. Hierbij integreer je de aangeleerde technieken, de bodyreading, de vraag van de cliënt en je eigen kwaliteiten tot een vloeiend geheel. Je leert ook een opbouw van een serie massages.
    Er is aandacht voor intakegesprekken, valkuilen en het opzetten van je praktijk.
  • Na afloop is er een afstudeertraject die uitmond in een diploma uitreiking.
  • Huiswerk: masseren met mensen uit je omgeving en in een oefengroepje met medestudenten. Enig lees, leer en schrijfwerk.  Twee individuele leersessies.
  • Gedurende de hele opleiding is er aandacht voor meditatie, actief lichaamswerk, anatomie, relaxatietechnieken en je persoonlijk groeiproces.

Duur van de opleiding

De opleiding wordt gegeven in 8 weekeinden van zaterdag ochtend tot zondag namiddag.
Docenten
De opleiding wordt gegeven door Dirna Michael en Geert Van Coillie, de grondlegger van IM.

Locatie
In België in het Lotushuis te Westerlo.

Data en prijzen
De opleidingen zijn één keer per jaar, momenteel alleen in Belgie. 
Op de site van Geert van Coillie, de grondlegger van Integratieve massage, vind je deze info en meer achtergrondinformatie. www.destroming.com

Download folder opleiding Integratieve Massage

Infoavonden en kennismakingsweekeinde

Er zijn een aantal gratis infoavonden. Data staan in de agenda en op de website van De Stroming.  Hier kunt u ook de data van de kennismakingsweekeinden vinden.