Individuele Basiscursus Ontspanningsmassage

Tijd: in overleg
Locatie: Praktijk Meander
Straat: Gagels 47
Plaats: Gasteren
Kosten: € 370 1 cursist (6 uur les); € 290, p.p. ,– 2 cursisten (9 uur les)
Link website: www.massagepraktijk.net

Waarom een individuele cursus?

Een individuele cursus is heel geschikt wanneer je het op prijs stelt om:
- zelf te bepalen wanneer je start en hoe je de cursus indeelt, bijv. in één dag of juist met grote tussenposen
- de cursus te volgen op tijden en dagen die jou goed schikken
- de cursus alleen of samen met een bekende te volgen
- één op één begeleid te worden
- de cursus te combineren met voor of na de cursus (of in de lunchpauze) een mooie wandeling door het nationaal park Drentsche Aa, een archeologisch, meanderend bekenstelsel

De individuele cursussen worden in een rustige en sfeervolle praktijk in het brinkdorp Gasteren gegeven en zijn inhoudelijk hetzelfde als de groepscursussen. Door de één op één begeleiding en een compacte tijdsindeling zijn er minder lesuren nodig. Je kunt alleen of samen met een bekende een privé cursus volgen. Je kunt ook zelf een groepje samenstellen en gezamenlijk een privécursus volgen.

1 persoon (je neemt een proefpersoon mee of Meander zorgt voor een proefpersoon); 3 keer 2 uur of 2 keer 3 uur les. Je kunt ook kiezen de cursus op één dag te volgen. Je hebt dan 2 keer 3 uur les met een uur lunchpauze tussendoor.
2 personen; 3 keer 3 uur les (of 1 hele dag met 1 uur lunchpauze plus een halve dag, of één hele dag met 2 pauzes tussendoor).

Het is ook mogelijk de cursus voor 4 cursisten (16 uur les) af te spreken.

Waarom een massagecursus?
Ontspanningsmassage is een massage waarbij een warme massageolie wordt gebruikt. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige strijkingen, knedingen e.d.  Dit stimuleert de doorbloeding, voert afvalstoffen af en verbetert door de zuurstoftoename de spierfuncties. Deze massage is bovenal een heerlijke weldaad voor lichaam en geest. Wanneer je zelf massage wilt gaan geven, heb je een goed handvat nodig om te weten hoe je dit precies kunt doen. In deze cursus leer je onder deskundige begeleiding en met veel persoonlijke aandacht een gedegen aantal technieken aan. Met dit handvat, in combinatie met een goede, ontspannen lichaamshouding, wordt ook het geven van een massage ontspannend en voldoening gevend.

Inhoud van de cursus
In deze heel praktische cursus leer je een gevarieerde en volledige massage te geven met technieken uit de populaire klassieke ontspanningsmassage. We masseren telkens een deel van het lichaam. Met extra aandacht voor de vaak gespannen spieren in nek, schouders en rug. Je oefent met de wisselende hoeveelheid druk die je geeft, die mede afhankelijk is van de soort techniek. Hierbij leer je om goed af te stemmen op de wensen van de ontvanger. Er wordt ook aandacht besteedt aan sfeer, zorgzaamheid, contra-indicaties en waar je verder op moet letten.  We geven daarnaast tal van praktische aanwijzingen zoals gebruik van olie. Een goede, ontspannen lichaamshouding verhoogt de kwaliteit van de massage en het plezier in het geven. Ook hier is ruime aandacht voor. Je ontvangt een duidelijke handleiding, zodat je er thuis zelfstandig mee verder kunt. Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat.

Voor wie?
De cursus is geschikt voor iedereen die wil leren masseren. Voor thuis om te geven aan bekenden, voor de hobby, ter ontspanning of ter verkenning e.d.  Ervaring is niet nodig. Ook een waardevolle toevoeging aan een al bestaande praktijk (bijv. een praktijk voor Sportmassage, Shiatsu, Pedicure, Schoonheidsspecialist, Reiki, Voetreflexologie, Stoelmassage e.d.).

Bel gerust voor meer informatie of overleg, 06-44608559. Je kunt ook het contactformulier invullen. Doorgaans ontvang je binnen 24 uur een reactie. 

Contactgegevens Kitty Middelham

Meander
Gagels 47
9466 PK Gasteren

06-44608559
06-44608559

meander@massagepraktijk.net
www.massagepraktijk.net
facebook