Netwerk Integratieve Massage NL

MENU

Cursus op maat en privéles

Voor een cursus met een klein groepje, op een datum of locatie naar wens, kunt u bij onderstaande docenten terecht

← Overzicht Massage cursus op afspraak / privéles.

Massage cursus voor twee » -

Locatie: OMB Academie Den Haag
Straat: Soestdijksekade 894
Plaats: Den Haag
Kosten: € zie website
Link website: Meer info op de website

Wil je met z’n tweeën een massagecursus volgen, bijvoorbeeld met je partner of een vriend(in)? Kies er dan voor om samen privélessen te volgen. Ideaal als jullie wisselende en/of verschillende werktijden hebben. Ook als jullie het fijner vinden om niet in een groep te masseren, is dit een ideale manier voor het leren van ontspanningsmassage.

Tijdens de privélessen leren jullie diverse klassieke massagetechnieken, waarmee een gevarieerde en fijne massage gegeven kan worden. We masseren met natuurlijke massageolie en we werken op een comfortabele massagetafel.

De massagetechnieken worden eerst door de trainer voorgedaan op de ene deelnemer. Daarna kan de andere deelnemer oefenen onder begeleiding van duidelijke aanwijzingen. Vervolgens wisselen jullie van rol en wordt het voordoen en oefenen herhaald. Zodoende ervaren jullie zelf ook steeds hoe de massage aanvoelt, wat zowel ontspannend als leerzaam is.

Naast het leren van de technieken is er aandacht voor andere aspecten die van belang zijn. Massage is namelijk veel meer dan alleen maar het toepassen van de technieken. Elke les duurt twee en een half á drie uur.

Jullie krijgen een handleiding met de technieken, zodat jullie tussen elke les kunnen oefenen. Eventueel kunnen jullie een massagetafel huren.

Privéworkshop of cursus voor twee

Kiezen jullie voor één les, dan volgen jullie de privéworkshop voor twee. Kiezen jullie voor een hele cursus van vijf lessen, dan spreken we van de privécursus voor twee personen. De eerste les van de cursus is een basisles en deze is gelijk aan de privéworkshop voor twee personen. Hierin worden de belangrijkste basisprincipes uitgelegd en leren jullie het masseren van de rug en de schouders.

In les 2 t/m 4 van de cursus komt de rest van het lichaam aan bod, waaronder de nek, benen, armen en het gezicht. De laatste les is een afrondende les, waarin jullie je nieuw verworven kennis en ervaring mogen laten zien door het uitwisselen van een massage. Na afloop hiervan wordt het certificaat basiscursus ontspanningsmassage uitgereikt.

Willen jullie na deze cursus meer massagetechnieken leren, dan kunnen jullie extra lessen volgen. Hebben jullie na een tijdje behoefte aan een opfrisles? Ook dat is mogelijk. In overleg kijken we wat jullie willen en wat daar het beste bij aansluit.

De privé lessen worden alleen aan twee personen tegelijkertijd gegeven, die dus ook beide deelnemer zijn. De lessen worden gegeven in de massagepraktijk van één van onze trainers.

Ze kunnen plaatsvinden van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 22.00 uur (vrijdag tot 17.00 uur). De data en tijden worden in overleg afgesproken, dus neem voordat jullie je aanmelden eerst contact met ons op.

Vereiste vooropleiding / kennis: geen.
Niveau van de workshop: MBO-niveau.
Aantal docentcontacturen: 12,5 á 14 uur. 

← Overzicht massage docenten

OMB Academie Den Haag » Robin van Wees

Robin van Wees


2518 JA Den Haag
06 45 44 45 69
info AT omb-academie DOT nl
OMB-Academie.nl

Online cursussen en praktijk lessen

De volgende cursussen kan je online bij ons volgen. Klik op de titel van elke cursus voor meer informatie en om te bestellen.

 • Massage voor beginners
 • Handmassage
 • Massage met het gezin
 • Start je praktijk
 • Voetmassage
 • Cursus Partnermassage

Naast de online cursussen geven we ook praktijk cursussen in Den Haag en Zeeland.

 • Massagecursus voor beginners
 • Vervolgcursus 1
 • Vervolgcursus 2
 • Stoelmassage
 • Holistic Pulsing
 • Handenmassage
 • Voetenmassage
 • Massageworkshop voor twee


De praktijk lessen geven we in het weekend en als avondcursussen. Tijdens de cursus masseren we op comfortabele massagetafels, met natuurlijke massageolie en in tweetallen. Je kunt zowel individueel als samen met iemand anders deelnemen. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Massage Opleiding
Wil je opgeleid worden tot gediplomeerd masseer? Kijk dan of de opleiding tot ontspanningsmasseur ook wat voor jou is! Je leert veel meer dan alleen massagetechnieken. Klik voor uitgebreide informatie op Massage Opleiding.

Uitgebreide informatie vind je op www.omb-academie.nl

Alle trainers zijn professioneel en gediplomeerd masseur. Ons opleidingsinstituut is geregistreerd bij het Centraal Register Kort BeroepsOnderwijs (CRKBO) en aangesloten bij de BMS. De massagecursus voor beginners wordt erkend door de KTNO en de BATC.

Agenda OMB Academie Den Haag