Netwerk Integratieve Massage NL

MENU

Wilt u iets speciaals?
Privé les, een cursus op maat of voor een klein groepje?
Hier een overzicht

← Overzicht Agenda massage cursussen en workshops

Weekend-Basiscursus Ontspanningsmassage » 19 maart 2016 -

Wanneer: 1x za-zo hele dag
Tijd: za. van 10.00 tot 18.00 uur, zo. van 10.00 tot 17.30 uur
Locatie: Centrum Paridjeza
Straat: Elperstraat 8
Plaats: Schoonloo
Kosten: € 180
Link website: Meer info op de website

Al vele eeuwen gebruiken mensen hun handen om spanning en pijn te verzachten en tevens liefdevolle aandacht en warmte te geven. In veel culturen wordt massage in familiekring toegepast en doorgegeven. In onze westerse cultuur is massage inmiddels ook steeds gewoner en mede daardoor voor ieder toegankelijker geworden; de vraag naar een goede ontspanningsmassage is enorm toegenomen.

In dit weekend leer je de basistechnieken van de klassieke massage, zoals strijken en kneden. Je hoeft niet iemand mee te nemen om op te oefenen, je oefent op je medecursisten, zowel als 'gever' als 'ontvanger'. Je kan desgewenst ook als 'koppel' komen en enkel op elkaar oefenen. We werken op comfortabele massagetafels. Behalve het aanleren van de massagegrepen besteden we aandacht aan de sfeer en de zorgzaamheid tijdens het masseren. Daarnaast is er aandacht voor lichaamshouding en tal van praktische aanwijzingen zoals gebruik van olie. Je ontvangt een duidelijke handleiding, zodat je thuis verder kunt oefenen. Aan het eind van de cursus heb je voldoende vaardigheden om iemand een volledige massage te geven en ontvang je een certificaat van deelname. Koffie, thee en sap zijn inbegrepen. Tevens een kop soep bij de lunch (zelf lunchpakket meenemen).

Centrum Paridjeza ligt buiten de bebouwde kom van Schoonloo. De cursusruimte ligt temidden van weelderige natuur. In de pauzes kun je er, wanneer het weer meezit, heerlijk buiten zitten en rondwandelen. Daaromheen liggen prachtige natuurreservaten waar je zo inwandelt.  Er is een frequente busverbinding tussen Assen en Emmen welke stopt in Schoonloo. De bushalte is dichtbij het centrum. Je kunt gratis parkeren nabij en op het cursuscentrum.

Er zijn adressen van een aantal leuke overnachtingsmogelijkheden en eethuisjes in de directe omgeving, welke adressen je op verzoek worden toegezonden. Zo kan dit weekend tevens een anders weekendje uit worden!

Voor wie?

De cursus is geschikt voor iedereen die wil leren masseren. Ervaring is niet vereist. Je hoeft niet samen met iemand te komen om te kunnen deelnemen. Voor mensen, die ervaring hebben met lichaamsgericht werken en/of een praktijk daaraan ontlenen, kan deze cursus een waardevolle aanvulling zijn.

← Overzicht massage docenten

Meander » Kitty Middelham

Kitty Middelham


9466 PK Gasteren
06-44608559
06-44608559
meander AT massagepraktijk DOT net
www.massagepraktijk.net

Kitty Middelham is gediplomeerd masseuse en coacher/trainer geeft sinds 25 jaar op deskundige wijze en met passie diverse massagecursussen op mooie locaties in Assen, Schoonloo en in haar praktijk aan huis te Gasteren.
Zij is hiertoe vakkundig opgeleid in een aantal meerjarige massage-beroepsopleidingen (o.a. de Stroming en Touch Pro Europe) en is aangesloten bij het Netwerk Integratieve Masseurs.
Daarnaast heeft zij de 5-jarige opleiding aan de Psychosynthe Akademie tot coach/counsellor/therapeute afgerond en is zij ingeschreven in het beroepsregister. Zij geeft ook cursussen op maat aan het Hospice en andere (zorg) instellingen.

Naast het geven van cursussen biedt zij een individueel traject Eigen Praktijk aan voor diegenen die een praktijk willen beginnen of dit overwegen. Dit bestaat uit supervisie voor verfijning en verdieping van massagetechnieken en lichaamshouding en coaching voor het praktisch opzetten van een praktijk. Soms is het nodig ook de persoonlijke aspecten onder de loep te nemen, bijvoorbeeld wanneer er weinig ervaring is in het werken met mensen of om mogelijke valkuilen te onderscheppen.
Deze supervisie en coaching vinden plaats in Gasteren. Data en tijden in overleg. Je kunt geheel vrijblijvend bellen voor meer informatie of een persoonlijk advies waarin we samen overleggen welke vorm van begeleiding het beste aansluit bij jouw ervaring, wensen en mogelijkheden. 

Agenda Meander