Netwerk Integratieve Massage NL

MENU

Wilt u iets speciaals?
Privé les, een cursus op maat of voor een klein groepje?
Hier een overzicht

← Overzicht Agenda massage cursussen en workshops

Cursus Pulsing » 15 mei 2018 -

Wanneer: 5x di avond
Tijd: 19:30 - 22:00
Locatie: Wajid Osho meditatie Centrum
Straat: Prins Hendrikplein 1
Plaats: Den Haag
Kosten: € 197
Link website: Meer info op de website

Het menselijk lichaam bestaat voor een heel groot deel uit water. Als je een steen in het water gooit, dan zie je vanuit het middelpunt golfjes ontstaan die steeds verder uitdeinen.

Pulsing, ook wel dynamische massage genoemd wordt, is gebaseerd op het golven. Als er op een plek op het lichaam een (im)puls gegeven wordt, dan gaat deze als een golfbeweging door het hele lijf. Hierdoor werkt pulsing van top tot teen en in dieperliggende spieren, de gewrichten en organen.

Pulsing bestaat in feite uit rollende, schuddende, verende en wiegende bewegingen die door de masseur op een subtiele en ritmische wijze in gang wordt gezet en in stand worden gehouden. De bewegingen worden vloeiend aaneengeschakeld en gaan van subtiel zacht tot stevig ritmisch. Door de pulsing kan een diepe ontspanning van lichaam en geest bereikt worden en het nodigt het lichaam uit om een nieuw evenwicht aan te nemen.
 

Pulsing wordt op de kleding gegeven en dat is drempelverlagend om naar een masseur te gaan.


De cursus is geschikt voor iedereen die deze bijzondere manier van masseren wilt leren. Enige ervaring met masseren is prettig, maar niet noodzakelijk. Ben je al masseur of werk je met andere vormen op een massagetafel, dan is deze cursus een mooie aanvulling.

Bij aanvang van de cursus krijg je een handleiding met alle technieken die aan bod komen. Na afloop wordt een certificaat van deelname uitgereikt, mits je aan de volledige cursus hebt deelgenomen.

De cursus wordt gegeven aan een groep van maximaal twaalf deelnemers. Je kunt je zowel individueel als samen met iemand anders aanmelden. Alle deelnemers oefenen op elkaar en daarin wordt veel gewisseld onderling. Tussen de lessen wordt er van je verwacht dat je veel oefent, omdat Pulsing een techniek is die je alleen leert door het veel te doen op verschillende mensen. 

Vereiste vooropleiding / kennis: geen, enige ervaring met massage heeft wel de voorkeur.
Niveau van de workshop: MBO-niveau.
Aantal docentcontacturen: 12,5 uur.

← Overzicht massage docenten

OMB Academie Den Haag » Robin van Wees

Robin van Wees


2518 JA Den Haag
06 45 44 45 69
info AT omb-academie DOT nl
OMB-Academie.nl

De OMB Academie staat voor Ontspanning Massage en Bewustwording, gevestigd in Den Haag en biedt diverse cursussen aan, voor zowel beginners als gevorderden.

Je kunt op een voordelige manier kennis maken met masseren bij de Massage Start Up! Een (bijna) gratis massage workshop waarbij je veel informatie krijgt, een fijne massage leert geven op de rug en schouders én zelf een gratis massage krijgt!

In de basiscursus leer je een volledige lichaamsmassage geven. In twee dagen in het weekend of in vijf lessen op een avond, leer je 50 verschillende massage technieken. Na het volgen van de basiscursus, kun je doorstromen naar twee vervolgcursussen masseren. 

Ook bieden we specialisatie cursussen aan, zoals: handmassage, voetmassage, holistic pulsing en energetisch werken. Je hebt ook de mogelijk tot het volgen van een massage cursus voor twee. Ideaal als je wisselende werktijden hebt of graag een massage cursus samen met je partner wilt volgen.

De OMB Academie is een geregistreerde onderwijsinstelling bij het CRKBO, waarmee we voldoen aan de normen voor beroepsonderwijs. Uiteraard valt de jaar opleiding tot ontspanningsmasseur hier ook onder.

Agenda OMB Academie Den Haag