Netwerk Integratieve Massage NL

MENU

Wilt u iets speciaals?
Privé les, een cursus op maat of voor een klein groepje?
Hier een overzicht

← Overzicht Agenda massage cursussen en workshops

Basiscursus ontspanningsmassage » 07 februari 2015 - 08 februari 2015

Wanneer: 1x za-zo hele dag
Tijd: 9.00 - 17.30
Locatie: Centrum Djoj
Straat: Antony Duyklaan 7
Plaats: Rotterdam
Kosten: € 175
Link website: Meer info op de website

In dit weekend leer je de basistechnieken uit de klassieke massage, zoals strijken en kneden. We masseren telkens een deel van het lichaam. Er is daarin aandacht voor de eventuele knoopjes en de vaak gespannen spieren in nek, schouders en rug, iets waar veel mensen behoefte aan hebben. Tijdens de cursus ben je zowel 'gever' als 'ontvanger'. We werken op comfortabele massagetafels. We besteden aandacht aan sfeer, zorgzaamheid, lichaamshouding en geven tal van praktische aanwijzingen zoals gebruik van olie. Je ontvangt een duidelijke handleiding, zodat je er thuis zelfstandig mee verder kunt. Aan het eind van de cursus heb je voldoende vaardigheden om iemand een volledige massage te geven en ontvang je een certificaat.

Waarom een massagecursus?
Waarom een massagecursus?In onze westerse cultuur is massage steeds gewoner en mede daardoor voor ieder toegankelijker geworden; de vraag naar een goede ontspanningsmassage is enorm toegenomen. Ontspanningsmassage is een massage waarbij een warme massageolie wordt gebruikt. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige knedingen, strijkingen en fricties. Dit stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfuncties en de stofwisseling. Bij een ontspanningsmassage word je uitgenodigd om de aandacht uit te laten gaan van het hoofd naar het lichaam. Velen vinden een massage ontvangen heerlijk; diep ontspannend voor het lichaam, tevens een weldadig gevoel van innerlijke rust en harmonie. Men voelt zich na de massage verkwikt en als herboren. Daardoor ontstaat vaak de wens het zelf ook te willen leren.
De stap naar zelf massage geven kan een drempel zijn wanneer je niet weet hoe je dit precies kunt doen. Vaak denkt men ook dat het geven van een massage vooral vermoeiend is of dat je er sterk voor moet zijn. Een cursus geeft je een handvat om je de kunst van het masseren eigen te maken. Je leert een aantal gedegen technieken uit de klassieke massage om iemand te kunnen ontspannen en verwennen. De ontdekking is dan vaak, dat met dit handvat in combinatie met een goede lichaamshouding, ook het geven van een massage ontspannend en verkwikkend is.

CATERING bij Djoj:
• Koffie/thee: In de bar staat een luxe apparaat voor koffie en thee. Andere drankjes kun je kopen aan de bar voor een schappelijke prijs.
Je kunt desgewenst ook een kaart kopen voor € 5,- waarmee je de gehele dag onbeperkt koffie en thee kunt nemen.
• Lunch en diner: Djoj biedt tevens mogelijkheden voor een heerlijke vegetarische lunch en/of dinerverzorging door een zeer ervaren en alom geprezen huiskok. De lunch kost € 8,- en bestaat uit soep, salade en een warm gerechtje. Uiterlijk voor 10.00 uur in de ochtend doorgeven. Je kunt natuurlijk ook je lunchpakket meenemen. Het diner kost € 10,- en kan in de loop van de ochtend nog gereserveerd worden.

OVERNACHTEN bij Djoj:
Djoj heeft op een paar minuten loopafstand een mooie en heel goedkope overnachtingsmogelijkheid. Handig wanneer je van verder weg komt!
In een mooi verbouwd pand zijn drie 3-persoonskamers met aparte bedden en één 1-persoonskamer gerealiseerd. Een douche, bad en toilet zijn op de gang.
De kosten zijn € 20,- per persoon inclusief ontbijt.

Supervisie en coaching
Na het volgen van een cursus kun je je vaardigheden nog verder ontwikkelen en verfijnen door middel van individuele supervisie welke plaatsvindt in centrum Djoj. Wanneer je een cursus gevolgd hebt is dit tevens een prima opstap voor een eigen praktijk. Je kunt dan een persoonlijk traject eigen praktijk volgen. Zie Start je eigen Praktijk. Data en tijden spreken we in overleg af.

← Overzicht massage docenten

Meander » Kitty Middelham

Kitty Middelham


9466 PK Gasteren
06-44608559
06-44608559
meander AT massagepraktijk DOT net
www.massagepraktijk.net

Kitty Middelham is gediplomeerd masseuse en coacher/trainer geeft sinds 25 jaar op deskundige wijze en met passie diverse massagecursussen op mooie locaties in Assen, Schoonloo en in haar praktijk aan huis te Gasteren.
Zij is hiertoe vakkundig opgeleid in een aantal meerjarige massage-beroepsopleidingen (o.a. de Stroming en Touch Pro Europe) en is aangesloten bij het Netwerk Integratieve Masseurs.
Daarnaast heeft zij de 5-jarige opleiding aan de Psychosynthe Akademie tot coach/counsellor/therapeute afgerond en is zij ingeschreven in het beroepsregister. Zij geeft ook cursussen op maat aan het Hospice en andere (zorg) instellingen.

Naast het geven van cursussen biedt zij een individueel traject Eigen Praktijk aan voor diegenen die een praktijk willen beginnen of dit overwegen. Dit bestaat uit supervisie voor verfijning en verdieping van massagetechnieken en lichaamshouding en coaching voor het praktisch opzetten van een praktijk. Soms is het nodig ook de persoonlijke aspecten onder de loep te nemen, bijvoorbeeld wanneer er weinig ervaring is in het werken met mensen of om mogelijke valkuilen te onderscheppen.
Deze supervisie en coaching vinden plaats in Gasteren. Data en tijden in overleg. Je kunt geheel vrijblijvend bellen voor meer informatie of een persoonlijk advies waarin we samen overleggen welke vorm van begeleiding het beste aansluit bij jouw ervaring, wensen en mogelijkheden. 

Agenda Meander