Netwerk Integratieve Massage NL

MENU

Wilt u iets speciaals?
Privé les, een cursus op maat of voor een klein groepje?
Hier een overzicht

← Overzicht Agenda massage cursussen en workshops

Basiscursus ontspanningsmassage » 28 januari 2015 - 18 maart 2015

Wanneer: 7x wo avond
Tijd: 19.30 tot 22.15
Locatie: Het Schakelveld
Straat: Witterhoofdweg 1A
Plaats: Assen
Kosten: € 190
Link website: Meer info op de website

Waarom een massagecursus?

In onze westerse cultuur is massage steeds gewoner en mede daardoor voor ieder toegankelijker geworden; de vraag naar een goede ontspanningsmassage is sterk toegenomen.

Ontspanningsmassage is een massage waarbij een warme massageolie wordt gebruikt. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige knedingen, strijkingen en fricties. Dit stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfuncties en de stofwisseling. Bij een ontspanningsmassage word je uitgenodigd om de aandacht uit te laten gaan van het hoofd naar het lichaam. Velen vinden een massage ontvangen heerlijk: diep ontspannend voor het lichaam, tevens een weldadig gevoel van innerlijke rust en harmonie. Daardoor ontstaat vaak de wens het zelf ook te willen leren.

De stap naar zelf massage geven kan een drempel worden wanneer je niet weet hoe je dit precies kunt doen. Vaak denkt men ook dat het geven van een massage vooral vermoeiend is. Een cursus geeft je een stevig handvat om het masseren eigen te maken. Je leert een aantal gedegen technieken uit de klassieke ontspanningsmassage welke een weldaad zijn voor lichaam en ziel. We besteden daarbij extra aandacht aan de eventuele knoopjes en de vaak gespannen spieren in rug en schouders. De ontdekking is dan vaak, dat met dit handvat in combinatie met een goede lichaamshouding, ook het geven van een massage ontspannend is en voldoening geeft.

Basiscursus Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage is een massage waarbij een warme massageolie wordt gebruikt. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige knedingen, strijkingen en fricties. Dit stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af  en verbetert de spierfunkties en de stofwisseling. Bij een ontspanningsmassage wordt je uitgenodigd om de aandacht uit te laten gaan van het hoofd naar het lichaam. Velen vinden een massage ontvangen heerlijk; diep ontspannend voor het lichaam, tevens een weldadig gevoel van innerlijke rust en harmonie. Men voelt zich vaak  als herboren. Daardoor ontstaat vaak de wens het zelf ook te willen leren. De stap naar zelf massage geven kan een drempel zijn wanneer je niet weet hoe je dit precies kunt doen. Vaak denkt men ook dat het geven van een massage vooral vermoeiend is of dat je er sterk voor moet zijn. Deze cursus geeft je een stevig handvat om het masseren eigen te maken. Je leert een aantal gedegen technieken om iemand te kunnen ontspannen en verwennen. De ontdekking is dan vaak, dat met dit handvat, in combinatie met een goede lichaamshouding, ook het geven van een massage ontspannend  is.

In zeven lessen leer je de basistechnieken van de klassieke massage, zoals strijken en kneden. Elke avond masseren we een deel van het lichaam. Tijdens de cursus ben je zowel ‘gever’ als ‘ontvanger’. Er is aandacht voor de rug, schouders en nek, het gebied waar spanning en stress zich vaak opslaat. Je hoeft niet iemand mee te nemen om op te oefenen, je oefent op je medecursisten.Je kan desgewenst ook als duo komen en enkel op elkaar oefenen. We werken op comfortabele massagetafels.  Behalve het aanleren van de massagegrepen besteden we aandacht aan de sfeer en de zorgzaamheid tijdens het masseren. Daarnaast is er aandacht voor lichaamshouding en tal van praktische aanwijzingen zoals gebruik van olie. Je ontvangt een duidelijke handleiding, zodat je thuis verder kunt oefenen. Aan het eind van de cursus heb je voldoende vaardigheden om iemand een volledige massage te geven en ontvang je een certificaat. Koffie en thee zijn inbegrepen.

Individueel traject Eigen Praktijk

Sommige cursisten willen een praktijk voor ontspanningsmassage beginnen of overwegen dit. Het is mogelijk hiervoor een op maat gesneden individueel traject te volgen. Het traject start met het volgen van een basis- en gevorderdencursus Ontspanningsmassage. Daarna volgt supervisie voor verfijning en verdieping van je techniek en coaching voor het opzetten van je praktijk. Naast alle praktische kanten onderzoeken we hoe je jouw kwaliteiten nog beter kunt benutten. Daarnaast ook je mogelijke valkuilen, hoe je deze kunt herkennen en voorkomen. Data en tijden in overleg. Op de website vind je uitgebreide informatie. Je kunt bellen of mailen voor overleg, waarin we jouw persoonlijke wensen en de verschillende opties daarvoor bespreken.

← Overzicht massage docenten

Meander » Kitty Middelham

Kitty Middelham


9466 PK Gasteren
06-44608559
06-44608559
meander AT massagepraktijk DOT net
www.massagepraktijk.net

Kitty Middelham is gediplomeerd masseuse en coacher/trainer geeft sinds 25 jaar op deskundige wijze en met passie diverse massagecursussen op mooie locaties in Assen, Schoonloo en in haar praktijk aan huis te Gasteren.
Zij is hiertoe vakkundig opgeleid in een aantal meerjarige massage-beroepsopleidingen (o.a. de Stroming en Touch Pro Europe) en is aangesloten bij het Netwerk Integratieve Masseurs.
Daarnaast heeft zij de 5-jarige opleiding aan de Psychosynthe Akademie tot coach/counsellor/therapeute afgerond en is zij ingeschreven in het beroepsregister. Zij geeft ook cursussen op maat aan het Hospice en andere (zorg) instellingen.

Naast het geven van cursussen biedt zij een individueel traject Eigen Praktijk aan voor diegenen die een praktijk willen beginnen of dit overwegen. Dit bestaat uit supervisie voor verfijning en verdieping van massagetechnieken en lichaamshouding en coaching voor het praktisch opzetten van een praktijk. Soms is het nodig ook de persoonlijke aspecten onder de loep te nemen, bijvoorbeeld wanneer er weinig ervaring is in het werken met mensen of om mogelijke valkuilen te onderscheppen.
Deze supervisie en coaching vinden plaats in Gasteren. Data en tijden in overleg. Je kunt geheel vrijblijvend bellen voor meer informatie of een persoonlijk advies waarin we samen overleggen welke vorm van begeleiding het beste aansluit bij jouw ervaring, wensen en mogelijkheden. 

Agenda Meander