Netwerk Integratieve Massage NL

MENU

Wilt u iets speciaals?
Privé les, een cursus op maat of voor een klein groepje?
Hier een overzicht

← Overzicht Agenda massage cursussen en workshops

Cursus Voetmassage » 04 september 2021 -

Wanneer: 1x za ochtend
Tijd: 9:30 - 13:00
Locatie: Wajid
Straat: Prins Hendrikplein 1
Plaats: Den Haag
Kosten: € v.a. 37,--
Link website: Meer info op de website

Wil je leren hoe je een goede voetenmassage geeft?

  • Je bent pedicure en wilt als extra service voetenmassage geven aan je cliënten?
  • Wil je voetmassage in de zorg leren om patiënten een fijne ervaring te laten ervaren?
  • Ben je nieuwsgierig naar voetreflex therapie en wil je hier over leren?
  • Wil je tijdens een wandelvierdaagse of een ander evenement voeten masseren?

Dan is de cursus voetmassage de perfecte cursus voor jou!

Tijdens de cursus leer je twintig verschillende technieken, waarmee je een ontspannen voetmassage leert geven. Ook zijn er een aantal technieken uit de voetreflex, waar je ook theorie over krijgt. Naast de technieken krijg je informatie over anatomie, contra-indicaties (wanneer mag je niet masseren), hygiëne bij voetmassage, je werkhouding en nog veel meer.

Je start deze cursus voetenmassage met online lessen. In je eigen tempo kan je alle theorie over voetmassage tot je nemen. Dit is geen droge materie waar je uren op moet studeren, maar de onderwerpen worden luchtig en per onderwerp behandeld. Een handleiding kan je hier ook downloaden.

Aansluitend kan je kiezen om de technieken te leren aan de hand van instructievideo’s. Per techniek zie je duidelijk hoe deze gaat en hoor je instructies over de uitvoering. Indien nodig kan je extra aanwijzingen lezen onder de video.

Praktijkles
Een andere mogelijkheid is om deel te nemen aan een praktijkles. Deze wordt gegeven op een dag in het weekend en duurt ongeveer drie en een half uur. Tijdens deze les werk je in tweetallen en krijg je per techniek nog een keer een duidelijke uitleg. Omdat jouw voeten ook gemasseerd worden, is het ook nog een fijne en ontspannende ervaring voor jou!
Na afloop van de praktijkles ontvang je een certificaat van deelname.

Wil je na de praktijkles alsnog oefenen met behulp van de video’s, dan kan je die bijbestellen als je dat wilt. Het oefenen kan ook met de handleiding en praktische overzichten.

Vereiste vooropleiding: geen.
Niveau van de cursus: MBO.
Aantal docentcontacturen praktijk lesdag: circa 3,5 uur.

← Overzicht massage docenten

OMB Academie Den Haag » Robin van Wees

Robin van Wees


2518 JA Den Haag
06 45 44 45 69
info AT omb-academie DOT nl
OMB-Academie.nl

De OMB Academie staat voor Ontspanning Massage en Bewustwording en biedt diverse cursussen aan, voor zowel beginners als gevorderden.

In de basiscursus leer je een volledige lichaamsmassage geven. In twee dagen in het weekend of in vijf lessen op een avond, leer je 50 verschillende massage technieken. Na het volgen van de basiscursus, kun je doorstromen naar twee vervolgcursussen masseren. 

Ook bieden we specialisatie cursussen aan, zoals: handmassage, voetmassage, holistic pulsing en polariteitsmassage. Je hebt ook de mogelijk tot het volgen van een massage cursus voor twee. Ideaal als je wisselende werktijden hebt of graag een massage cursus samen met je partner wilt volgen.

De OMB Academie is een geregistreerde onderwijsinstelling bij het CRKBO, waarmee we voldoen aan de normen voor beroepsonderwijs. Uiteraard valt de jaar opleiding tot ontspanningsmasseur hier ook onder. 
De massagecursus voor beginners is erkend door de BATC en de KTNO.

Agenda OMB Academie Den Haag