Netwerk Integratieve Massage NL

MENU

Wilt u iets speciaals?
Privé les, een cursus op maat of voor een klein groepje?
Hier een overzicht

← Overzicht Agenda massage cursussen en workshops

Weekend-Basiscursus Ontspanningsmassage » 19 maart 2022 -

Wanneer: 1x za-zo hele dag
Tijd: za. 10.00 - 18.00 uur; zo. 10.00 - 17.30 uur
Locatie: Centrum Paridjeza
Straat: Elperstraat 8 9443 TL
Plaats: Schoonloo
Kosten: € 230
Link website: Meer info op de website

In deze cursus leer je een gevarieerde en volledige lichaamsmassage te geven met technieken uit de klassieke massage. Deze technieken kunnen van zacht tot zeer stevig gegeven worden.  Met daarin extra aandacht voor de vaak gespannen spieren in rug, schouders en nek. We masseren telkens een deel van het lichaam. Je leert zorgvuldig en met aandacht te masseren. Ook een goede en ontspannen lichaamshouding, ademhaling, gebruik van olie, contraindicaties en tal van andere praktische aanwijzingen komt aan bod. De basiscursus is geschikt voor iedereen die wil leren masseren. Ervaring is niet nodig. Je ontvangt een duidelijke en uitgebreide handleiding, zodat je thuis meteen kunt gaan masseren. We werken op comfortabele en in hoogte verstelbare massagetafels en je oefent op je medecursisten. Je kunt ook als duo komen en op elkaar oefenen. Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat. 


Data: zaterdag 19 en zondag 20 maart 2022

Ontspanningsmassage is een massage waarbij een warme massageolie wordt gebruikt. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige knedingen, strijkingen e.d. Dit stimuleert de doorbloeding, voert afvalstoffen af en verbetert door de zuurstoftoename de spierfuncties en de stofwisseling. Pijnklachten veroorzaakt door bijvoorbeeld spanning en stress kunnen hierdoor sterk afnemen. Deze massage biedt een weldadige ontspanning voor zowel lichaam als geest. Na een massage voelt men zich vaak diep ontspannen en tegelijkertijd verkwikt en als herboren. Het geven en ontvangen van een goede ontspanningsmassage raakt meer en meer ingeburgerd en wordt steeds populairder, in huiselijke kring, in de zorgverlening en massagepraktijken.
 
Wanneer je zelf massage wilt gaan geven is het belangrijk een goede basis hiervoor te creëren. Een cursus geeft je een stevig handvat om het masseren eigen te maken. Je leert een aantal gedegen technieken uit de klassieke massage voor het gehele lichaam. Met dit handvat, in combinatie met een goede, ontspannen lichaamshouding, is ook het geven van een massage ontspannend en voldoening gevend. 

Centrum Paridjeza ligt buiten de bebouwde kom van Schoonloo. De cursusruimte ligt temidden van weelderige natuur. In de pauzes kun je er, wanneer het weer meezit, heerlijk buiten zitten en rondwandelen. Daaromheen liggen prachtige natuurreservaten waar je zo inwandelt. Er zijn adressen van een aantal leuke overnachtingsmogelijkheden en eethuisjes in de direkte omgeving, welke adressen je op verzoek worden toegezonden. Zo kan dit weekend tevens een anders weekendje uit worden!

Aanmelden kan direct via mijn website.

← Overzicht massage docenten

Meander » Kitty Middelham

Kitty Middelham


9466 PK Gasteren
06-44608559
06-44608559
meander AT massagepraktijk DOT net
www.massagepraktijk.net

Kitty Middelham is gediplomeerd masseuse en coacher/trainer geeft sinds 25 jaar op deskundige wijze en met passie diverse massagecursussen op mooie locaties in Assen, Schoonloo en in haar praktijk aan huis te Gasteren.
Zij is hiertoe vakkundig opgeleid in een aantal meerjarige massage-beroepsopleidingen (o.a. de Stroming en Touch Pro Europe) en is aangesloten bij het Netwerk Integratieve Masseurs.
Daarnaast heeft zij de 5-jarige opleiding aan de Psychosynthe Akademie tot coach/counsellor/therapeute afgerond en is zij ingeschreven in het beroepsregister. Zij geeft ook cursussen op maat aan het Hospice en andere (zorg) instellingen.

Naast het geven van cursussen biedt zij een individueel traject Eigen Praktijk aan voor diegenen die een praktijk willen beginnen of dit overwegen. Dit bestaat uit supervisie voor verfijning en verdieping van massagetechnieken en lichaamshouding en coaching voor het praktisch opzetten van een praktijk. Soms is het nodig ook de persoonlijke aspecten onder de loep te nemen, bijvoorbeeld wanneer er weinig ervaring is in het werken met mensen of om mogelijke valkuilen te onderscheppen.
Deze supervisie en coaching vinden plaats in Gasteren. Data en tijden in overleg. Je kunt geheel vrijblijvend bellen voor meer informatie of een persoonlijk advies waarin we samen overleggen welke vorm van begeleiding het beste aansluit bij jouw ervaring, wensen en mogelijkheden. 

Agenda Meander